Olaszország 2010 - Ötödik nap: Firenze

Szép kis kiesés jött itt össze a blogolásban, de ez van, ha sokat kell dolgozni és a hétvégék is foglaltak - még szerencse, hogy fotózás okán. Remélem belátható időn belül jön egy kis tudósítás az idei World series by Renault hétvégéről, és a Káli-medencéből is érkezik pár kép.

De térjünk vissza Olaszországba: az út csúcspontja után, levezetésként megnéztük még Firenzét és Sienát. Előbbi következik most.

Délután érkeztünk meg újabb szálláshelyünkre, két hatalmas "polgári" lakásból összenyitott youth hostelbe. Kiváló helyen, ennek megfelelően irgalmatlan forgalommal. Esténként kiváló olasz borok kortyolgatása közben szörnyülködhettünk az erkélyről, és tanulmányozhattuk azt a kaotikus valamit, amit az olaszok közlekedésnek hívnak.


Robogó kontingensek

A hazai viszonyokhoz képest meglepően sok elektromos autót használnak

Élő szobor

és egy nagyon híres márvány

Michelangelo Dávid szobrát képről legalább mindenki ismeri. Aki nem látta élőben fogalma sincs mennyire impozáns ez a több, mint 4 méter magas alkotás. Hihetetlen hogy mennyire tökéletes és aprólékos munkát végzett rajta Michelangelo. A Galleria Dell'Accademia-ban egyébként ezen a szobron kívül alig akad látnivaló, néhány tonna Kisjézust és Szűz Máriát leszámítva.
Fotózni persze nem szabad. Ezt a turisták egyik fele úgy kerüli meg a teremőrök kereszttüzében, hogy leül a szobrot körülvevő padok valamelyikére és úgy tesz mintha rendkívül fontos dolga lenne a telefonján, közben persze azzal fotóz. A másik kategória aki minőséget is akar és géppel van. Nekünk bajosabb, de van megoldás itt is. A gépet be szabad vinni, annak ellenére, hogy használni nem szabad (nekem konkrétan a nyakamban lógott). Ha kicsit szemlélődik az ember, feltűnik hogy megvannak itt a bejáratott helyek ahová nem látnak be a teremőrök: az oszlopok mögött. Ha felszabadul a hely :) odaállunk egy sorozat és kész. Másrészt működik a "leülök a padra - gép az ölemben a hátizsákon" módszer is. Csak arra kell figyeli, hogy ne hallják meg a zárhangot.

Keresztelő Szent János kápolnája az előtérben, jobbra a Harangtorony (Campanile di Giotto) középen bújik meg a Santa Maria del Fiore (Liliomos Mária) dóm

360 fokos panoráma a 85 méter magas harangtoronyból

"Strand" a Ponte Vecchio alatt

Utcai kézművesség

A Ponte Vecchio (Öreg híd) a 14. század óta köti össze az Arno folyó két partját. Jellegzetessége a ráépített aranyműves, ötvös műhelyek sokasága. Ki tudja, hogy nem szakad össze ennyi arany súlyától :) A Pitti palota felőli végén nagyon finom hegyekbe tornyozott fagyit lehet kapni.


Panorámák a Michelangelo térről

Még kis kócsagot is láttunk az Arnon

Utolsó képem Firenzéből

Megjegyzések

  1. Szia!

    Megírnád pontosan a szállás helyét, nevét, és milyen árban volt?
    Szeretnénk Firenzébe menni, de kicsit elszállt árakkal találkoztam eddig.
    Köszönöm!

    Levi

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Persze, itt egy link: http://www.hostels.com/hostels/florence/tourist-house-santa-croce/12810

    Üdv: Dávid

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése