WTCC 2011 Hungaroring

Sajnos mostanában kevesebb időm van a fotóimat babrálni, és ezzel párhuzamosan a blogra írni, de most talán beindulnak a dolgok. Úgy döntöttem, hogy nem időrendben, hanem az elkészülés sorrendjében fognak felkerülni a bejegyzések.

Szóval: WTCC

Michelisz Norbi reménybeli jó helyezése miatt, vasárnap kilátogattunk a Hungaroringre. Természetesen hatalmas volt a dugó, a parkolók felé vezető utakat le is zárták, így csak a kempingnél tudtunk leparkolni, ami néhány km-es sétát jelentett a ringig. A szabadedzést egy az egyben lekéstük, de még az első WTCC futam rajtját is... A pálya melletti parkolóban természetesen bőven lett volna hely...


A tribünökön szerencsére volt hely. Igazság szerint meglepően sok. 1-2 körről maradtunk csak le, Norbi az 5. helyről - rögtön a rajtnál - felküzdötte magát a 2. helyre és éppen a célegyenesre fordult Alain Menu mögött. Kis ideig úgy tűnt esetleg őt is megelőzheti, de Menu sajnos rákapcsolt és rajt-cél győzelmet aratott. Norbi a 2. helyen végzett az első futamban.


A második futam épp csak elrajtolt, amikor leszakadt az ég. Nem kicsit. Nagyon. Az autók érkeztek vissza az első körben, de Norbi sehol... Nekünk ekkor még csak nagyon rossz érzésünk volt arról amit a célegyenes másik végén premierplánban nézhettek végig. Norbi a célegyenes végi féktávon kicsúszott a fűre és gyakorlatilag nulla fékhatással száguldott bele a sorba.



Nem volt szép látvány, de legalább a hűtő nem lyukadt ki

A hátulja se nézett ki sokkal jobban

A körülmények kezdtek tarthatatlanná válni, és ez volt a Zengő Dension Csapat nagy szerencséje. Leintették a futamot piros zászlóval. Annyi idejük volt összelapátolni Norbi BMW-jét, amíg szakadt az eső és a többi csapat újra felállt a rajtrácsra az esőgumikkal.





Összelapátolták valahogy az elejét

Sikerült az akció, így Norbi a boxutcából visszajöhetett a pályára a biztonsági autós rajtot követően. A jó helyezés persze elszállt, de biztattuk minden körben. Meg is hálálta a leggyorsabb körrel és végül a 15. helyen zárta a második futamot.

A Maserati GT kupában Kiss Norbert kettősgyőzelmet aratott


A munkavédelem szerelmeseinek :)

Megjegyzések

  1. Egybol ott guggol a fotos a csomagtartos pacaknal :)

    VálaszTörlés
  2. Jóhogy :) És utólag derült ki, hogy akkreditáció nélkül, sajtóigazolvánnyal is beengedtek volnaaaaaa :(

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése