Nem lehetne mégis inkább K30D-t?

Sok kérdőjel van mostanában a Pentax körül. A K20D eladásai elmaradnak a várakozásaiktól, amin szerintem sok csodálkozni való pedig nincs. Mindenki a K10D-jét nyűvi (ami valóban nagy robbantás volt), a K20D-t azok veszik akik kisebb vagy régebbi vázról váltanak. A K200D gyártását beszüntették, mert elmondásuk szerint házon belül csinált konkurenciát a K-m-nek, ami szerintem egyszerűen vicc. Nem kellene azonos áron adni a K-m-el... Persze a Hoya is keveri a kulimászt a háttérben, pár napja röppent fel a hír, hogy Japánban 300 főtől válnak meg. Ugyanakkor a 645D piacra dobására érdekes módon van pénz...

A sokunk által várt K30D specifikációi is csak nyáron érkeznek. Jó esetben... Erre most itt vannak ezek:

Egy olíva színben pompázó K-m. A karácsonyi fehér verzió után nagyon belejöttek a festegetésbe. Persze érthető: nulla fejlesztéssel ingyen reklám, plusz el lehet megint adni a gyűjtőknek. Mindez 70.000 yenért.
























Aztán itt van ez a másik gyönyörűség, mondhatni rímelve a K10D GP -re. K20D titanium névre hallgat, ez se különbözik semmiben fekete tesójától. 100 000 yenbe fog fájni a leendő tulajdonosoknak. Ezt legalább jól néz ki (bár hátulról nézve azért sok az ezüst), akár retrónak is hívhatjuk, és jól áll neki a 77-es Limited :)
















































Japán kolléga rendkívül furcsa hangon és borzasztó vontatottan mutogatja az új cuccát. Beletekerni kötelező!

Megjegyzések