2011 március idusán

Úgy döntöttünk, hogy idén úgy ünnepeljük március 15-ét, hogy megnézzük az Országházat, mivel nyílt napot hirdettek. Mindössze azt nem sikerült megtudni sehonnan, hogy ez mit is jelent :) Nekiindultunk azért, a tömeg persze garantált, olyannyira, hogy mire odaértünk, a sor vége a rakparton volt. A gömbpanorámán balról körbefordulva látszik a Kossuth teret szegélyező sorfal :)

Gömbpanorámához katt a képre!
Mozogni az egérrel lehet.

A biztonságiak becsületére legyen mondva, másfél óra alatt bejutottunk. Tüzetes átvizsgálás, fémdetektorok... Kormányőrnek persze nyilván nem a kidobó kvalitásúakat veszik fel, akik a kötekedést még megértik, de a viccet már nem... viszont eltérően - mondjuk - a fesztiválokon szokásostól, mindegyikük normális, kulturált, jókedvű volt, értelmesen lehetett velük beszélni és ettől máris jobban érezte magát az ember a másfél órányi napon ácsorgás után.


A Parlamentből sajnos nem lehetett sokat bejárni, csak a koronázási ékszereket lehetett megnézni. Volt egy olyan vicces ötletem, hogy itt is csinálok egy gömbpanot, de azért sejtettem, hogy ez halva született ötlet :) ennyi ember között. Főleg úgy, hogy az őrségváltás idejére le kellett mennie mindenkinek a vörös szőnyegről, ami nekem annyit jelentett, hogy el kellett mozdítanom az állványt, ami igencsak megnehezíti a gömbpanoráma összerakását. Összeküzdöttem mindenesetre, de publikálásra nem alkalmas.

Újfent szeretnék köszönetet mondani Takoca-nak a kerekterek.hu írójának-szerkesztőjének, aki rengeteget segített, hogy az blog első gömbpanorámája elkészülhessen!

Megjegyzések