Made in China

Az utóbbi években a  kínai ipar feltörésével párhuzamosan,  egyre több olyan  - nem csak műszaki - cikket vehetünk meg a távolkeletről, amiért addig esetleg nagyságrendekkel többet fizettünk a szállítás, vám, áfa, ilyen haszon - olyan haszon miatt. Kis tájékozottsággal, utánajárással, különösképp a termékek leírásának átnyálazásával és a biztonságos fizetést (pl. PayPal) szem előtt tartva, nagy meglepetés nem érhet minket. Az esetek nagy többségében legalábbis nem...
Én is gyakran körül szoktam nézni kínai testvéreinknél, ha nem azonnolra kell a termék.

Új motor vásárlása után rendszerint mindenki elkezdi felszerelni a gépet, apró módosításokkal, extrákkal. Gyakran GPS tartó felszerelésével együtt USB aljzat vagy más betáp biztosítása is szükséges, hogy az egyik legalapabbat említsem.
Nálam kicsit komplikáltabb a helyzet: Power Commander, HealTech gyorsváltó, dupla USB aljzat és láncolajozó került beépítésre. Navigációra pedig még ötletem sincs. (Lényegesen kevesebb hely van ugyanis a kormányon, mint a Horneten.)
Ezeket érdemes biztosítékkal védeni, ha esetleg valami nem úgy sikerül, mint ahogy terveztük. Itt kerülnek képbe újra kínai bajtársaink, a vízálló biztosítékház kapcsán.

Egyszerű filléres cucc: fröccsöntött ház, két csatlakozó és némi vezeték, amit a kívánt helyen el kell metszeni

Ez itthon rezidens autós boltomban 400Ft körül van, Kínából 5db 510Ft... A bibi ott van, hogy az eddig vásárolt 4db-ból 2 volt rossz. Elég rossz arány, a másodiknál meguntam a dolgot és megnéztem, hogy lehet ezt elrontani.


Úgy tűnik elég könnyen, ha úgy "blankolják" a vezetéket, hogy a vezeték ki sem látszik belőle.  Viszonylag nehezen jön létre a fémes kapcsolat...
Ez tehát az az eset amikor a termék elég takony - mondhatnám kínai - minőségű.  Beépítés előtt mindenképpen érdemes a multiméter szakadásvizsgálat funkciójával ellenőrizni, hogy ne akkor kelljen bosszankodni, amikor már minden szépen, zsugorcsövezve a helyén van.

Megjegyzések